De draad weer oppakken
Voor Slachtofferhulp Nederland voerden we een bijzonder follow-up onderzoek uit onder 33 nabestaanden van slachtoffers van levensdelicten. Hoe gaat het nu met hen ongeveer 7 jaar nadat ze een familielid of vriend(in) na een moord hebben moeten missen en wat kunnen ketenpartners hiervan leren?

Daders en daderprofielen
Er verschenen de afgelopen periode drie publicaties waarin daders en daderprofielen centraal staan. Een artikel in het tijdschrift voor Criminologie over criminele carrieres van ordeverstoorders, een onderzoek voor de NS met als titel daders op het spoor en een artikel over plegers van High Impact Crimes.

Verwarde personen
Voor de Veiligheidsalliantie Rotterdam voerden we een onderzoek uit naar de stijging van het aantal meldingen van verwarde personen. Verklaringen en oplossingsrichtingen staan te lezen in het rapport en een artikel dat we schreven.

Noodopvang en AZC
We maakten een risicoanalyse voor de komst van de noodopvang in Warnsveld en voerden een nulmeting uit met betrekking tot het azielzoekerscentrum dat binnenkort haar deuren opent in Zutphen.

© 5 augustus 2016

 


Indien deze email niet goed wordt weergegeven, klik dan hier voor de webversie
U kunt zich hier afmelden voor deze nieuwsbrief