Bureau Beke

Algemeen

Bureau Beke is een middelgroot bureau dat gevestigd is in Arnhem en gespecialiseerd is in onderzoek en advies op het gebied van veiligheidsvraagstukken en criminaliteit.
Het bureau werd in 1987 opgericht door Balthazar Beke. In 1993 werd Henk Ferwerda mededirecteur en in 2003 nam hij het bureau over. Vanaf 2009 vormen Henk Ferwerda en Anton van Wijk de directie van Bureau Beke.
We werken in een multidisciplinair team bestaande uit criminologen, psychologen, juristen en sociologen en richten ons op het terrein van criminaliteit en veiligheidsvraagstukken.
Wij zijn gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning van beleids- en opsporingsbeslissingen, methodiek- en instrumentontwikkeling, trainingen en projectbegeleiding.
Twee van onze medewerkers staan als deskundige geregistreerd in de databank van de Landelijke Deskundigheidsmakelaar van de Politieacademie (LDM). De LDM heeft een databank met deskundigen die kunnen worden geconsulteerd voor rechercheonderzoeken. Klik hier voor meer informatie. Ook zijn verschillende medewerkers als buitengriffier be√ędigd en hebben door de AIVD een P-screening gehad (voor vertrouwelijke functies).
Bureau Beke ondersteunt zijn opdrachtgevers optimaal bij de publicitaire profilering van het beleid. Dit gebeurt onder meer door het geven van lezingen en de plaatsing van artikelen in vaktijdschriften. We gaan altijd terughoudend en zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie.

Turfstraat 1 6811 HL Arnhem T 026 4438619 info@beke.nl