Lees meer

Hilversum in het vizier krijgen

In Projecten by

In Nederland groeit de zorg over het toenemende drugsgebruik en wapenbezit onder jongeren. Ook in de gemeente Hilversum is deze zorg toegenomen, waardoor drugshandel op straat een van de vier veiligheidsprioriteiten van het Integraal Veiligheidsplan 2023-2026 is.

Lees meer

Malafide handelen door notarissen

In Projecten by

In opdracht van het RIEC Amsterdam-Amstelland doet Bureau Beke onderzoek naar de impact van het malafide handelen van notarissen in het vennootschapsrecht op het notariaat en andere relevante actoren die betrokken zijn bij het voorkomen en tegengaan van witwassen. Concreet gaat het dan om het bewust en onbewust malafide handelen bij het opzetten van frauduleuze en/of criminele ondernemingen.

Lees meer

Door de bomen het bos (niet) zien

In Projecten by

In opdracht van de gemeente Amsterdam voert Bureau Beke een veiligheidsscan uit in het Amsterdamse Bos om de overlast en criminaliteit in het gebied, en de veiligheidsgevoelens van betrokken partijen in kaart te brengen.

Lees meer

Utrechtse kwetsbare burgers in beeld

In Projecten by

In maart 2023 is door de gemeente Utrecht de startnotitie ‘Actieprogramma gericht op mensen met een samenloop van complexe problemen en een (potentieel) veiligheidsrisico’ opgesteld.
De eerste actielijn binnen het programma is het in beeld krijgen van de doelgroep. Bureau Beke vult deze actielijn in en werkt toe naar een jaarlijks herhaalbare monitor.

Lees meer

Risicoanalyse amv-locatie/rol Lochem

In Projecten by

Voor de gemeente Lochem voeren we een risicoanalyse Veiligheid en Leefbaarheid rond de toekomstig te vestigen amv-locatie uit. Daarnaast voeren we een risicoanalyse voor 300 mogelijk te vestigen asielzoekers in een zogenaamde regionale opvanglocatie uit.

Lees meer

Opvang op De Borkeld

In Projecten by

Voor de gemeente Rijssen-Holten voeren we een risicoanalyse Veiligheid en Leefbaarheid rond het toekomstig te vestigen azc uit. Deze risicoanalyse resulteert in kaders voor het toekomstig beheer rondom het nieuwe azc.

Lees meer

Geweld tegen hulpverleners

In Projecten by

Hulpverleners die te maken krijgen met geweld blijken weinig aangifte te doen en de schade wordt nauwelijks op daders verhaald. Niet-strafrechtelijke maatregelen kunnen positief werken bij de afdoening van incidenten. In opdracht van de Taskforce Onze Hulpverleners Veilig onderzoeken we de waarde van een niet-strafrechtelijk afhandeling van geweld tegen politie, brandweer en boa’s.

Lees meer

Wat hen beweegt

In Projecten by

Tot op heden is enig onderzoek verricht naar aard en omvang van de incidenten en misdrijven waarbij COA-bewoners betrokken zijn. Daarnaast is bekend dat een specifieke groep asielzoekers verantwoordelijk is voor veel overlast en criminele incidenten. Om onderliggende oorzaken van overlast en criminaliteit rond asielzoekerscentra beter in beeld te krijgen, gaat Bureau Beke onderzoek uitvoeren. Hierbij gaat ook de aandacht uit naar oplossingsrichtingen om het probleem van overlast en criminaliteit aan te pakken.